23 Şubat 2013 Cumartesi

İsmail Büyükkayıkçı: Pendik'te 1 Numara Biziz



















İsmail Büyükkayıkçı'nın kurucusu olduğu Özel Pendik Sürücü Kursu'nda 22 Şubat Cuma günü kahvaltılı basın toplantısında, Pendik ve çevre ilçelerden gelen yerel basın temsilcileri ile bir araya gelen Büyükkayıkçı MTSK'larla ilgili konuştu.




























Gazetecilerin sorularına Pendik Sürücü Kursları Derneği Başkanı olarak da cevap veren İsmail Büyükkayıkçı çok ilginç açıklamalarda bulundu.







Zülfikar Özmen'in
yazarlığını yaptığı eğitim kitabı












İsmail Büyükkayıkçı ve Zülfikar Özmen










  Yönetmelik Çok Eski

25 yıllık motorlu taşıt sürücüleri kursu yönetmeliği ile idare edildiklerini belirten Büyükkayıkçı: 'Son zamanlarda sürücü kurslarına çok ağır eleştirilerde bulunuluyor. Elbette işini iyi yapmayanlar vardır. Ama bu eleştirileri genellememek lazım. Artık iyi ile kötü ayrışmaya, fark belli olmaya başlamıştır. Hiç bir kurs kursiyerine alkollü araç kullanabilirsin demez. Modüler bir şekilde kurslar çalışmaya başladı. Olması istendiği halde 5 dönümlük sürüş alanımızın olmasının İstanbul'da mümkün olmadığı açıktır. Trafiğe açık yerlerde direksiyon derslerimizi vermeye çalışıyoruz. Yönetmeliğe göre en yaşlı aracımızın 10 yaşında olması isteniyor. Ama kurs ücretleri, vb. eksiklikler düzeltilemediği sürece yönetmeliğin uygulanması çok zor. Uygulanabilir, makul bir yönetmeliğin oluşturulması gerekiyor. Eski dönemlerden farklı olarak öğretmeni, aracı, aracının muayenesi, sigortası olmayan sürücü kursları artık yok. Motorlu taşıt sürücüleri kursları ile ilgili olarak daire başkanı görevlendirildi. Bu durum bizi sevindirdi. Ama yeterli değil. Yönetmeliğimizin çağımıza uygulanabilir, kursiyerlerin programlarındaki değişmelere entegre olabilir bir şekilde geliştirilmesi gerekiyor.'  dedi.



En Büyük Olmaya Çok   Yakınız!

Kendinden emin ve iddialı konuşan Büyükkayıkçı: 'Biz 2011'de kurulan bir sürücü kursu olarak Pendik'in en iyi sürücü kurslarının arasındayız ve en iyi olmaya da adayız. Projeksiyonlu, görsel ve işitsel malzemelerin olduğu,  mini bir trafik simülasyonu ile konferans salonu tarzında sınıflarda ders veren, 2,3 yaşlarındaki araçlarla direksiyon eğitimi veren ve şu süreçte Pendik'te 1. sırada yer alan bir kurumuz.' dedi.

İsmail Büyükkayıkçı ve Zülfikar Özmen

İsmail Kayıkçı, Zülfikar Özmen'in Tasarladığı Trafik Simülasyonunu Tanıtırken.



























 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TAKİPÇİLER