18 Mart 2012 Pazar

Boyabat Kalespor 3. Ligi 6. Sırada Bitirdi

Semih Türkoğlu
NOT: Şehitlerimizi unutmadığımı belirtmek durumundayım. Bu yazının konusu Çanakkale Savaşları değil. Bunun bilincinde olarak yazıyı değerlendiriniz lütfen.   

18 Mart 2012 Pazar günü saat 17.00'de voleybol Erkekler 3. Lig B Grubu'nda İstanbul takımı Çevregücü ile Boyabat Kalespor'un 50.yıl TVF Spor Salonunda voleybol maçı var. 

Sabah erken uyandım. Çünkü Kalespor'un antrenörü Eren Demir ve bir oyuncusu Saraydüzü'nde Beden Eğitimi Öğretmeni olan Süleyman Karakaya Boyabat'tan geldiler ve kendilerini elimden geldiğince iyi ağırlamaya çalışacağım. 

Sabah saat 06.00'da beni bekledikleri Pendik'te otobüs yazıhanesinin önünde buluştuk. Hoş-beş den sonra takımla ilgili konuşarak minibüs durağına kadar yürüdük. Deneyimlerini anlatmaları eve ulaşana kadar sürdü ve ben de kulak kabartarak dinledim.
 


Anladığım o ki Kalespor Boyabat'ın takımı ve ciddi anlamda desteğe ihtiyacı var. Kalespor gibi 2. lige iki sezon önce çıkmış ve maddi imkansızlıklardan dolayı hakkı olan 2. ligde yer alamamış  bir takıma Sinop olarak Boyabat olarak bence destek borcumuz var.

Maçlarının canlı yayınlandığı 2. ligin bir takımı olarak Boyabat ismi ile mücadele vermek,  Boyabat'ımızın ismini duyurmakla birlikte Boyabat'ta oynanacak maçlar için rakip takımlar Boyabat esnafına para bırakırdı. Ayrıca yerel yöneticilerin Boyabat adına tv kanalına açıklama yapma, demeç verme gibi imkanları olur, esnaflar canlı maç yayını esnasında reklam yayımlatarak tv başındaki hemşehrilerine ulaşırdı. Sinop dışından ve hatta yurt dışından izlenecek olan Kalespor'un voleybol maçları çok büyük bir olay olurdu bence. 

Geçmişte elimizden çok büyük bir fırsat kaçtı. Takımımız hakettiği 2. lige devam edemedi, Boyabat'ımızın, kalemizin adını duyurmayı, ilçemize katkı sağlamayı, iyi sporcular yetiştirmeyi ve birlik olmayı kaçırdık. Umarım bundan sonra hem Boyabat hem de takımı Boyabat Kalespor için çok daha iyi, olumlu süreçler yaşanır.

Bu eleştiriden sonra pazar gününü nasıl geçirdiğimizi kısaca anlatmayaya çalışayım. 





















Eve geldikten sonra biraz dinlenip yol yorgunluğunu üzerimizden attık. Kahvaltımızı yaptık. Bir süre daha dinlendikten sonra Kadıköy'e gitmek üzere evden çıktık. Ne de olsa 50. Yıl TVF Spor Salonu Kadıköy'e çok yakındı. Biraz gezmiş olup salona öyle geçmeyi tercih ettik. Meşhur 16K numaralı otobüse bindik. Otobüs biraz kalabalıktı ve güneş tam bize çarpıyordu sıcak sıcak. Biraz bunaldık ama Kadıköy yolculuğu sohbet ederek çabuk geçti.
 Süleyman Karakaya ve Eren Demir ile Kadıköy'de





































































Kadıköy'e vardığımızda insanları rıhtıma akın etmiş bulduk. Sanki kimse evinde değildi Kadıköy'de.
İlk olarak rıhtımda balık tutmakla meşgul biri dikkatimizi çekti. Eren demir'in çok sevdiği bir uğraşmış balık avcılığı. Baıkçının tuttuğu büyük boy bir kefali inceledikten sonra meşhur balona doğru yürüdük ki bir de kimi görelim.
Eren Demir ve Süleyman Karakaya ile Kadıköy'de gezerken Ş.E.G.A.L eski  Müdür  Baş Yard. Özlem Hendek'in eşi Eczacı Alper Hendek ve arkadaşları ile karşılaştık. Alper Hendek FB-GS derbisi için İstanbul'a gelmiş.


























Ş.E.G.A.L. (Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi) eski Müdür Baş Yardımcısı Özlem Hendek'in eşi Eczacı Alper Hendek.

 Eren Hoca'nın fark etmesi ile gerçekleşen karşılaşma hasret muhabbetle geçti. Anılar tazelendi. FB-GS Derbisi için geldiği İstanbul'da arkadaşları ile gezmekte olduğunu söyleyen Alper Hendek GS'yi yenememenin burukluğu ile dolaşıyordu Kadıköy rıhtımda balonun yanında. Kısa süreli de olsa tatlı bir anı sohbetinden sonra hatıra fotoğrafı çektim ve vedalaştık.
Eren Demir ile Alper Hendek


























Yürüyüşümüze Kadıköy Moda Sahili ile devam ettik. Orası da insanlarla doluydu. Kimisi ailesiyle kimisi köpeğiyle, kimisi pateniyle, bisikletiyle moda sahilinde geziyordu bir yanında Sultan Ahmet, Ayasofya diğer yanında adalar...
Süleyman Karakaya ve Eren Demir ile Kadıköy Moda sahilinde yürüyüş yaparken.
Süleyman Karakaya ve Eren Demir ile Kadıköy Moda sahilinde yürüyüş yaparken. 















































Boyabat Panayırını hatırlatan bir oyun, Kadıköy Balon Restaurant yanı.
























Kadıköy'de görülebilen güzel, parlak ve şirin bir kuş. 
Eren Demir ve Süleyman Karakaya ile bir lokantada.


















































Kısa süren güneşli Kadıköy gezimizin ardından 12A numaralı otobüse binip Zeynep Kamil olarak bilinen muhite gitmek üzere yola çıktık. Yolculuk çok kısa sürdü.Askerlik Şubesi durağında indik. 50. Yıl Salonu indiğimiz otobüs durağının hemen arkasında Burhan Felek Spor Salonu ile yan yana. Salonu kolay bulduk. 

50. yıl TVF Spor Salonu giriş kapısı.


























Girdik içeri. Beklediğimden çok daha iyi bir salondu. Saat 15.00 sıralarında girdiğimiz salonda bayanlar voleybol takımlarından İstanbul Spor ve Anka maç için ısınıyorlardı. Maçları başladı ve bitti. Ben pek anlamam ama Eren Demir, Anka takımının oyun anlayışını ve performansını daha çok beğendi.

50. Yıl TVF Spor Salonu. Salona gittiğimizde bayan voleybol takımlarından Anka ve İstanbul Spor aralarındaki müsabaka için ısınma hareketleri yapıyordu.
























Maviler; ANKA, Beyazlar; İstanbul Spor

































































































Çok geçmeden Kalespor'un diğer oyuncuları da salona gelmeye başladılar ve ekip tamamlandı. Maç saati yaklaşıyordu. 4. numaralı Soyunma odasına indik.
Boyabat KaleSpor 4. numaralı soyunma odası. Soyunma odasında duş ve tuvalet kabini mevcut.



4 Numaralı Ersun Asal ve 6 Numaralı Süleyman Karakaya

2 Numaralı Cavit Hafızoğlu

4 Numaralı Ersun Asal
Ersun Asal, Süleyman Karakaya, Cavit Hafızoğlu


Ersun Asal





                   Oyuncular ısınma hareketlerine başlarken


                                  Boyabat Kalespor














Antrenör Eren Demir Hakem Heyeti ile.




                     
                                      
                                                     
                              Çevregücü









                                                        Maç başlarken



5 Numaralı oyuncu Erdem Acar









Rakip takım Çevregücü

Boyabat Kalespor soldan sağa; Erdem Acar, Emre Doğan, Cavit Hafızoğlu, Ersun Asal, Süleyman Karakaya, Emrah Zavalsız






                                                           
                            Ve maç başlıyor. 1. set
















    1. setin ilk bölümlerinde Boyabat Kalespor donuk bir performans sergileyip geriye düşmesine rağmen çabuk toparlandı ve ilk teknik molayı 8-6 geride tamamladı ve ikinci teknik mola sonunda 16-13 önde olmayı bildi. Çevregücü ikinci molasını aldığında tabelada Kalespor'un 19-13 önde olduğunu görüyorduk. Boyabat Kalespor 1. setteki ilk molasını aldığında 24-21 öndeydi. Ve ilk set Boyabat Kalespor'un 25-21 üstünlüğüyle sona erdi. Skor 1-0 Kalespor lehindeydi.








































2. ve 3. setlerde Kalespor konsantrasyon eksikliği ve arka bloktaki yetersiz karşılamaları nedeniyle yenildi. 


2. setin ilk teknik molasında Çevregücü 8-6 öndeydi. Çevregücü'nün 2. setteki ikinci molası alındığında ise durum 12-8 Çevregücü lehineydi. 2. set ikinci teknik mola alındığında ise Kalespor 16-10 yenik durumdaydı. Çevregücü'nün hakimiyetindeki 2. set Çevregücü'nün 25-13 üstünlüğüyle bitti ve Çevregücü skoru 1-1 yaptı.


3. set yine 2. set gibi konsantrasyon eksikliği ve arka bloktaki yetersiz savunma nedeniyle kötü başladı ve kötü bitti. İlk teknik molada Kalespor 8-3 gerideydi ve Çevregücü 3. seti 25-13 gibi bir farkla önde tamamladı ve skoru 2-1 yaparak öne geçti. 


4. sete geldiğimizde ise Kalespor toparlanmış görüntüsü veriyordu. İlk paslarda ve bloklarda başarılı olmaya başlamış ve takımın morali düzelmişti. 


4. setin flaş ismi 5 numaralı Erdem Acar oldu. Acar'ın geri bloktan şaha kalkarak karşı alana gönderdiği sert smaçlar sayıya dönüşmeye başlayınca Kalespor Erdem Acar silahını kullanmaya devam etti. Savunma bloklarında başarılı olunması ve Erdem Acar'ın smaçları ile 4. setin ilk ve ikinci teknik molalarında 8-7 ve  16-14 önde olan Çevregücünün gardı düşürüldü ve böylece üç dakikada 18-16 sayı üstünlüğü Kalespor'a geçti.


 Kalespor bir dakikada 20-17 olarak tabelayı değiştirince  Çevregücü 4. setteki mola hakkının ilkini kullanmak zorunda kaldı. 


Skoru 2-2 yapmaya çok az kalmıştı. Çevregücü bocalamaya devam ediyordu ve Kalespor'un morali çok iyiydi, konsantrasyonunu sağlamıştı. İşte şanssız an o zaman geldi vurdu bizi. 4. setteki ilk mola hakkını 22-20 öndeyken kullanan Kalespor 23-20 öndeyken Çevregücü'nün smaçını bloklayan Erdem Acar'ın sağ el serçe parmağı blok kurduğu esnada çıktı. Büyük acılar çeken Acar'a ilk müdahale parmağını sarma şeklinde oyun alanı dışında yapıldı. 


Erdem Acar'a sağlık müdahalesi yapılırken
Bir süre oyunun durduğu müsabakada işler bir anda tersine döndü. Çünkü yedek oyuncumuz yoktu maddi imkansızlıklar nedeniyle. Seti alsak bile Acar oyuna devam edebilecek durumda değildi. Seti kazansak skor 2-2 olacak ve maçın kazananı 5. seti alan takım olacaktı. Voleybol oyunu 5 kişi devam edilemediği için eksik kalınması durumu söz konusu olunca ligden elenme riski oluştu ki bir dahaki sezon kalmayı garantilediğimiz 3. lig için tekrar uğraşmak gerekecekti. 1 defa maça çıkılmadığı için hükmen bir maç zaten yenik olduğumuz bir ligde tehlikeli bir durumdu. Ama Acar bir süre sonra kalktı ve seti tamamladı. 4. seti 25-23 kaybettik ve skor Çevregücü'nün 3-1 lik üstünlüğüyle şekillendi. 


Maç bitimi hemen hastaneye götürülen Erdem Acar'ın yerinden çıkan sağ el serçe parmağı başarılı bir şekilde yerine oturtuldu. Müdahale sırasında tansiyonu 8-5 olan Erdem Acar bir süre hastanede dinlendikten sonra hastaneden ayrıldı. 


Erdem Acar'ın sağlık durumu iyi.




Eren demir ve Erdem Acar





Erdem Acar soyunma odasından çıkarken

Erdem Acar

Boyabat Kalespor takımı vedalaşırken.

Boyabat Kalespor takım arkadaşları vedalaşırken. 

Erdem Acar hastanede tedavi olduktan sonra tekrar takımı ile buluştu.



1 yorum:

TAKİPÇİLER